Storitve

Ginekologija je medicinska veda, ki se spopada tudi s kroničnimi boleznimi, ki so posledica staranja žensk. V naši ambulanti smo specializirani za tiste bolezni, ki na daljši rok ogrožajo žensko:

1. INKONTINENCA URINA

Uhajanje urina je pri ženski zaradi pogostosti pojavljanja velika težava. Izvajamo neinvazivne pristope zdravljenja urgentne urinske inkontinence (avtogeni trening, kinesio taping, akupunktura), lasersko terapijo stresne urinske inkontinence in lasersko korekcijo povešenega mehurja. S tem odpravljamo vzroke za uhajanje urina.

2. ZDRS MEDENIČNIH ORGANOV

Napredovale stopnje ohlapnosti nožnice lahko vodijo do zdrsa medeničnih organov, kot so kile mehurja (cistokele), kile rektuma (rektokele), kile črevesja (enterokele) in različnih stopenj povešenosti (prolapsa) maternice. Lasersko zdravljenje se je izkazalo kot uspešno pri obvladovanju teh težav.

3. LABIOPLASTIKA

Povečane male sramne ustnice (hipertrofija labij) so predvsem medicinski problem in ne le estetski, saj žensko motijo v vsakdajem življenju. Fizično ovirajo spolni odnos, motijo pri telesni aktivnosti, sedenju in povzročajo funkcionalne težave pri higieni.
Težava so tudi nesimetrične male sramne ustnice (asimetrija labij), ki je prav tako estetsko kot funkcionalno pomembna.
Z laserjem najuspešneje pomagamo pri tej težavi tako, da simetrično odrežemo povečani oz. asimetrični del malih sramnih ustnic. Operacija se imenuje labioplastika. Prednost laserske operativne tehnike je v tem, da je poseg ambulanten, neboleč ob lokalni anesteziji, šivanje pa je le redko potrebno. Tako se ohranja senzibiliteta operiranega področja.

4. LASERSKE KOREKCIJE

Izvajamo lasersko funkcionalno in estetsko korekcijo zunanjega splovila, nožnice ter brazgotin po porodih in operacijah. Najmodernejše lasersko zdravljenje sindroma ohlapne nožnične stene, ki je posledica porodov in naravnega procesa staranja, izboljša tudi zadovoljstvo v spolnosti.

5. HORMONSKO NERAVNOVESJE

Upad hormonov, predvsem njihova neuravnoteženost, povzroča simptome in bolezni, ki onemogočajo normalno psihofizično delovanje ženske v njenem najproduktivnejšem obdobju in kasneje. V naši ambulanti pomagamo omiliti simptome neravnovesja hormonov.

6. VEDENJSKO-KOGNITIVNA PSIHOTERAPIJA

Za pomoč pri zdravljenju škodljivih razvad in navad (motnje hranjenja).

7. KINESIO TAPING IN AKUPUNKTURA V GINEKOLOGIJI IN PORODNIŠTVU

Akupunktura je pomembna za lajšanje težav v menopavzi in pri težavah z urgentno inkontinenco. V zadnjem času jo uporabljamo pri pripravi nosečnic na porod. Nepogrešljiva je tudi pri zdravljenju odvisnosti, pri hujšanju ter kot terapija bolečine.

Kineziotaping je metoda lajšanja bolečin. Pri nosečnicah ga uporabljamo za popravljanje drže, v poporodnem obdobju pa za utrjevanje mišic trebušne stene.

8. REVITALIZACIJA TELESA

Terapije z vitamini in dodatki prehrani za boljše počutje in delovanje telesa.

9. DIAGNOSTIKA Z ULTRAZVOKOM

V ginekologiji in porodništvu (2D, 3D, 4D UZ, Doppler UZ), posnetek ploda na CD/DVD.

10. SPOLNO PRENOSLJIVE BOLEZNI

Opravljamo testiranje za spolno prenosljive bolezni z brisi na patogene bakterije (klamidije, gonorejo, mikoplazme, ureoplazmo, streptokoke, idr.) in viruse (genitalni herpes, humani papiloma virus).