Laser je v ginekologiji zelo pomemben pri zdravljenju stresne urinske inkontinence, vendar je nepogrešljiv tudi pri drugih indikacijah, kot so sindrom ohlapne nožnice in kožne spremembe na zunanjem spolovilu. Nepogrešljiv je tudi pri zdravljenju brazgotin in korekcijah zunanjega spolovila ter drugih dermatoloških indikacijah.    

Sindrom ohlapne nožnice

Z laserjem lahko zdravimo t.i. sindrom ohlapne nožnice, ki onemogoča zadovoljivo spolnost zaradi zmanjšanega trenja ob spolnem aktu. Sindrom ohlapne nožnice je lahko povezan s stresno urinsko inkontinenco, lahko pa so ženske ob tem tudi brez tovrstnih težav. Sindrom ohlapne nožnice je psihosocialni in higienski problem, saj imajo ženske zaradi tega nemalo psihičnih problemov, kot je na primer občutek manjvrednosti. Težave imajo tudi s prekomernimi izcedki, neobčutenjem spolnih odnosov. Vsaka športna aktivnost jim predstavlja velik problem. Sindrom ohlapne nožnice lahko vodi do nastanka cistokel in rektokel.
Za razliko od laserskega zdravljenja stresne urinske inkontinence, kjer z laserjem delujemo predvsem na sprednjo steno nožnice, pri zdravljenju sindroma ohlapne nožnice z lasersko termolizo tkivo nožnice skrčimo po vsej dolžini in delujemo na vse stene nožnice enakomerno. Temu bolj ali manj posrečeno rečemo "pomlajevanje nožnice".

Korekcije zunanjega spolovila

Z laserjem lahko do neke mere zmanjšamo in pobelimo male sramne ustnice na zunanjem spolovilu, popravimo lahko brazgotine po epiziotomijah, odstranjujemo kondilome, izpuščaje, herpesne okužbe in opravimo trajno epilacijo.

Zdravljenje brazgotin

Laser nam omogoča popravljanje brazgotin po carskem rezu, omogoča nam odstranjevanje strij na trebuhu, izboljšanje teksture kože trebuha, obraza (t.i. tightening oz. pomlajevanje), odstranjevanje bradavic in drugih kožnih sprememb in izrastkov, zdravljenje glivičnih nohtov, kapilar, itd.