Zahodna medicina, kot jo poznamo, se razlikuje od vzhodne po bistvenem elementu. Vzhodna medicina trdi, da bolezen nastane zaradi pomanjkanja zdravih vplivov na telo. Izhodišče zahodne medicine pa je, da bolezen nastaja zaradi povečane obremenitve škodljivih elementov na organizem. Tako kot jin in jang, verjetno velja oboje.

V zahodni medicini pri zdravljenju predpisujemo diete, izrezujemo, implantiramo, transplantiramo, blokiramo kemične reakcije. Vzhodna medicine dodaja masaže, homeopatske kapljice, zdravilna zelišča, akupunkturne stimulacije.

Če je hrana zdravilo in zdravilo hrana, se moramo zavedati, da hrana nima le energetske vrednosti, ampak tudi biološko. Dieta pomeni prehrana in ne zmanjšan kalorični vnos, kot je populistično uporabljen izraz. Zavedati se moramo, da lahko različne vrste diet pomenijo tudi zmanjšan vnos biološko nujno potrebnih sestavin hrane. Tudi bolezni in zdravila vplivajo na količino dobrih sestavin hrane, ki morajo priti v telo.

Vitamini so lahko v majhnih količinah dodatek prehrani. Zdravniki pa jih predpisujemo kot zdravilo za določene bolezni. V spodnjih povezavah si lahko preberete članke, ki smo jih objavili na temo posameznih vitaminov in prehranskih dodatkov.

http://www.medicaartis.si/teorija_staranje01.htm
http://www.medicaartis.si/teorija_staranje03.htm
http://www.medicaartis.si/teorija_staranje04.htm
http://www.medicaartis.si/teorija_staranje06.htm
http://www.medicaartis.si/teorija_staranje05.htm
http://www.medicaartis.si/teorija_staranje02.htm